Affogato

0
349

Affogato znajduje się w ścisłym centrum miasta, w zabytkowej kamienicy przy Piotrkowskiej 90. To właśnie tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, ponieważ jest to niezwykłe połączenie najlepszego jedzenia w restauracji z kawiarnią, gdzie istotną rolę odgrywa sztuka parzenia idealnej kawy. Szef kuchni Maciej Rosiński stworzył autorską kartę dań łączącą wpływy kuchni z całego świata.

[tabs]
[thead]
[tab class=”active” type=”tab” href=”#dws_first_tab22″ title=”Mapa”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab71477764222″ title=”Menu”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab71479302422″ title=”Galeria”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab71480255522″ title=”Kontakt”]
[/thead][tcontents]
[tcontent class=”active” id=”dws_first_tab22″]

Mapa[mapsmarker marker=”1″]

[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab71477764222″]

Dania główne

  • Pierś kurczaka sous-vide faszerowana sycylijskimi pomidorami, świeżym szpinakiem w sosie z gorgonzoli na kluseczkach marchwiowych i puree z zielonego groszku
  • Pikantne kawałki piersi z kurczaka po tajsku z liśćmi kaffiru, grzybami mun i olejem sezamowym podawane z ryżem basmati, pomarańczowym balsamico i marynowanym, zielonym ogórkiem
  • Pierś kaczki pieczona w brzoskwiniach i tymianku na puree buraczanym serwowana z karmelizowanym jabłkiem
  • Polędwiczki wieprzowe w borowikach próżonych w śmietanie z plackami ziemniaczanymi i klasycznym ratatouille
  • Polędwiczki wieprzowe sous-vide przekładane wędzonym serem i boczkiem na puree z jabłek z sosem żurawinowym  
  • BigAffoBurger z karkówki wołowej z konfiturą z cebuli, serem cheddar, sosem BBQ i chrupiącymi frytkami
  • BigAffoBacon z karkówki wołowej z boczkiem, plackiem ziemniaczanym, sosem BBQ i chrupiącymi frytkami
  • Poliki wołowe na puree chrzanowym z karmelizowaną marchewką i smażonym porem
  • Stek z polskiej polędwicy wołowej na fioletowym ziemniaku truflowym i puree pietruszkowym w sosie z brandy i czerwonym pieprzem
  • Grillowany łosoś ze szpinakiem blanszowanym na maśle na czerwonym risotto z pianką limonkową
  • Polędwica z dorsza sous-vide na rösti z cukinią z maślanym sosem orzechowym

[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab71479302422″]

[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab71480255522″]

ŁÓDŹ, PIOTRKOWSKA 90

kom. +48664454220

Tel. 422398888

e-mail: info@affogato.pl

www.affogato.pl

[/tcontent]
[/tcontents]
[/tabs]

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

5 × jeden =