Restauracja „Gęsi Puch” jest usytuowana w Łodzi u zbiegu ulic Radwańskiej i Al. Politechniki, oryginalnie urządzona restauracja kusi znakomitą kuchnią, i niepowtarzalnym wystrojem.Jest to wymarzone miejsce na spotkanie przy stole: od kameralnych rodzinnych obiadów poprzez biznesowe spotkania i bankiety, do niezapomnianych wesel, które na długo pozostaną w Państwa pamięci. Karta menu ze swym bogactwem i różnorodnością potraw wraz z kolekcją wykwintnych win uczynią każdy posiłek długą, niezapomnianą ucztą.
Całość uzupełnia bardzo miła obsługa.
[tabs]
[thead]
[tab class=”active” type=”tab” href=”#dws_first_tab87″ title=”Mapa”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500277287″ title=”Menu”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500465987″ title=”Galeria”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500595487″ title=”Kontakt”]
[/thead][tcontents]
[tcontent class=”active” id=”dws_first_tab87″]
[mapsmarker marker=”14″]
[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500277287″]
Dania główne w restauracji Gęsi Puch
- Delikatnie grillowany kurczak z sosem serowym , podany na gotowanych warzywach z dodatkiem kluseczek półfrancuskich
- Chrupiąca indyczka, nadziewana boczkiem, marchwią i porem, ułożona na koperkowym puree z białym sosem beszamelowym i mixem sałat włoskich
- Filet z kurczaka ze szpinakiem , podgrzybkiem , serem górskim w asyście dwóch sosów podany na bace ziekmniaczanej z surówką z białej kapusty i zielonego ogórka na occie winnym
- Żeberka grillowane z pomadą na słodko, pieczonymi, ziołowymi ziemniakami w asyście kapusty zasmażanej.
- Grillowany schab z kością , wzniesiony na pieczonych ziemniakach w asyście duszonych warzyw
- Golonka peklowana uprzednio ugotowana , zapieczona w ciemnym sosie korzennym z kapustą zasmażaną z boczkiem i puree ziemniaczanym
- Pierś gęsi faszerowana kawałkami drobiu, z dodatkiem brandy , z kluseczkami półfrancuskimi wzbogacone nutą wonnego sosu rydzowego i glazurowanymi buraczkami.
- Eskalopki z polędwiczki wieprzowej duszone w białym winie z placuszkami polskimi i glazurowanymi buraczkami
- Stek wołowy w sosie z zielonego pieprzu , ziemniakami zapiekanymi i sałatą vinaigrette
- Stek z łososia w sosie winno-koperkowym podany na puree ziemniaczanym z warzywami blanszowanymi i plastrami marynowanego ogórka ze świeżym rozmarynem
- Pstrąg z pieca nadziewany masłem czosnkowym , z pieczonymi ziemniakami ziołowymi i szpinakiem oraz płatkami suszonego czosnku zdobiony cytryna i rozmarynem
- Dorsz z pieca wzniesiony na białej kaszy z sosem kurkowym i modrą
[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500465987″][/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500595487″]
Restauracja Gesi Puch
90-563 Łódź
Ul. Stefanowskiego 17 (u zbiegu ulic Al. Politechniki i Radwańskiej)
Tel. 042 651 99 99,
kom. 509306808, 509306888
Fax.
e-mail gesipuch@wp.pl
www.gesipuchrestauracja.pl
[/tcontent]
[/tcontents]
[/tabs]