Gęsi Puch

0
89

Restauracja „Gęsi Puch” jest usytuowana w Łodzi u zbiegu ulic Radwańskiej i Al. Politechniki, oryginalnie urządzona restauracja kusi znakomitą kuchnią, i niepowtarzalnym wystrojem.Jest to wymarzone miejsce na spotkanie przy stole: od kameralnych rodzinnych obiadów poprzez biznesowe spotkania i bankiety, do niezapomnianych wesel, które na długo pozostaną w Państwa pamięci.  Karta menu ze swym bogactwem i różnorodnością potraw wraz z kolekcją wykwintnych win uczynią każdy posiłek długą, niezapomnianą ucztą.

Całość uzupełnia bardzo miła obsługa.

[tabs]
[thead]
[tab class=”active” type=”tab” href=”#dws_first_tab87″ title=”Mapa”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500277287″ title=”Menu”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500465987″ title=”Galeria”]
[tab class=”” type=”tab” href=”#dws_tab1500595487″ title=”Kontakt”]
[/thead][tcontents]
[tcontent class=”active” id=”dws_first_tab87″]

[mapsmarker marker=”14″]

[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500277287″]

Dania główne w restauracji Gęsi Puch

  • Delikatnie grillowany kurczak z sosem serowym , podany na gotowanych warzywach z dodatkiem kluseczek półfrancuskich
  • Chrupiąca indyczka, nadziewana boczkiem, marchwią i porem, ułożona na koperkowym puree z białym sosem beszamelowym i mixem sałat włoskich
  • Filet z kurczaka ze szpinakiem , podgrzybkiem , serem górskim w asyście dwóch sosów podany na bace ziekmniaczanej  z  surówką z białej kapusty i zielonego ogórka na occie winnym
  • Żeberka grillowane z pomadą na słodko, pieczonymi, ziołowymi ziemniakami w asyście kapusty zasmażanej.
  • Grillowany schab z kością , wzniesiony na pieczonych ziemniakach w asyście duszonych warzyw
  • Golonka peklowana uprzednio ugotowana , zapieczona w ciemnym sosie korzennym z kapustą zasmażaną z boczkiem i puree ziemniaczanym
  • Pierś gęsi faszerowana kawałkami drobiu, z dodatkiem brandy , z kluseczkami półfrancuskimi wzbogacone nutą wonnego sosu rydzowego i glazurowanymi buraczkami.
  • Eskalopki z polędwiczki wieprzowej duszone w białym winie z placuszkami polskimi i glazurowanymi buraczkami
  • Stek wołowy w sosie z zielonego pieprzu , ziemniakami zapiekanymi i sałatą vinaigrette
  • Stek z łososia w sosie winno-koperkowym podany na puree ziemniaczanym z warzywami blanszowanymi i plastrami marynowanego ogórka ze świeżym rozmarynem
  • Pstrąg z pieca nadziewany masłem czosnkowym , z pieczonymi ziemniakami ziołowymi i szpinakiem oraz płatkami suszonego czosnku zdobiony cytryna i rozmarynem
  • Dorsz z pieca wzniesiony na białej kaszy z sosem kurkowym i modrą

 

 

[/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500465987″][/tcontent]
[tcontent class=”” id=”dws_tab1500595487″]

Restauracja Gesi Puch

90-563 Łódź
Ul. Stefanowskiego 17 (u zbiegu ulic Al. Politechniki i Radwańskiej)
Tel. 042 651 99 99,
kom. 509306808, 509306888
Fax.
e-mail gesipuch@wp.pl
www.gesipuchrestauracja.pl

[/tcontent]
[/tcontents]
[/tabs]

Booking.com

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj

szesnaście − dwa =